GWTW Trivia Mania III

GWTW Collage by Neil Smith
Thanks, Neil :-)

GWTW Flame Divider

Clark Gable as Rhett Butler and Vivien Leigh as Scarlett O'Hara

GWTW Flame Divider

Question #1: What year was Vivien Leigh born?

Answer= 1912 Answer= 1913 Answer= 1914

GWTW Flame Divider

Question #2: What was Vivien Leigh's first American film?

Answer= :A Yank at Oxford Answer= Wuthering Heights Answer= Gone with the Wind

GWTW Flame Divider

Question #3: What disease killed Vivien Leigh?

Answer= tuberculosis Answer= cancer Answer= typhoid fever

GWTW Flame Divider

Question #4: How many minutes long is GWTW?

Answer= 200 mins.Answer= 214 mins. Answer= 222 mins.

GWTW Flame Divider

Question #5: How many horses were used during the making of GWTW?

Answer= 1,000 Answer= 1,100 Answer= 1,200

GWTW Flame Divider

Question #6: How may copies of the novel GWTW were initially printed?

Answer= 7,500 Answer= 10,000 Answer= 15,000

GWTW Flame Divider

Question #7: How many copies of the novel were sold within 3 weeks?

Answer= 118,000Answer= 157,000 Answer= 176,000

GWTW Flame Divider

Question #8: How many pages in the novel?

Answer= 1,037 Answer= 1,058 Answer= 1,097

GWTW Flame Divider

Question #9: How much did the novel weigh?

Answer= 2.7 lbs. Answer= 3 lbs. Answer= 3.5 lbs.

GWTW Flame Divider

Question #10: How much did the novel cost?

Answer= $2.50 Answer= $3.00 Answer= $5.00

GWTW Flame Divider

Question #11: How many extras were used to film the scene of the Confederate wounded?

Answer= 1,000 Answer= 1,500 Answer= 2,000

GWTW Flame Divider

Question #12: How many dummies were used to film the scene of the Confederate wounded?

Answer= 750 Answer= 1,000 Answer= 1,500

GWTW Flame Divider

Question #13: How many bales of cotton went into the female wardrobe?

Answer= 5 Answer= 6 Answer= 7

GWTW Flame Divider

Question #14: How many weeks for principal photography?

Answer= 21 Answer= 25Answer= 34

GWTW Flame Divider

Question #15: How many weeks for editing?

Answer= 20 Answer= 21 Answer= 23

GWTW Flame Divider

Question #16: How many people had seen GWTW by the end of 1940?

Answer= 25,000,000 Answer= 30,000,000 Answer= 50,000,000

GWTW Flame Divider

Question #17: What was the estimated cost of remaking GWTW in 1959?

Answer= $30,000,000Answer= $35,000,000 Answer= $40,000,000

GWTW Flame Divider

Question #18: What was the purchase price of film rights to the novel?

Answer= $40,000 Answer= $50,000 Answer= $60,000

GWTW Flame Divider

Question #19: How much did tickets cost for the Atlanta premiere?

Answer= $7.50 Answer= $10.00 Answer= $15.00

GWTW Flame Divider

Question #20: How many candidates were interviewed in the search for Scarlett?

Answer= 1,000Answer= 1,250Answer= 1,400

GWTW Flame Divider

Question #21: How many Scarlett candidates were given screen tests?

Answer= 90 Answer= 100 Answer= 120

GWTW Flame Divider

Question #22: How many seats were in the Grand Theatre for the premiere?

Answer= 1,500 Answer= 2,000 Answer= 2,500

GWTW Flame Divider

Question #23: How many people attended the gala charity ball in Atlanta?

Answer= 4,800 Answer= 5,200 Answer= 7,500

GWTW Flame Divider

Question #24: Who was Scarlett's second husband?

Answer= Frank Josephs Answer= Frank Kennedy Answer= Frank Alexander

GWTW Flame Divider

Question #25: Who played India Wilkes?

Answer= Mary Anderson Answer= Alicia Rhett Answer= Ona Munson

GWTW Flame Divider

GWTW Poster

GWTW Flame Divider

Gone with the Wind Merchandise Brought to You by
Calendars.com, Hollywood MegaStore.com, and Meredy.com


Clark Gable Print

Price: 5.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Clark Gable and Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh and Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh

Price: 5.99

Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable Cutout

Price: 32.99

Vivien Leigh Cutout

Price: 32.99

Scarlett O'Hara, Vivien Leigh Cutout

Price: 32.99

Clark Gable & Vivien Leigh from "Gone With The Wind" Cutout

Price: 32.99

Clark Gable & Vivien Leigh, Gone With The Wind Cutout

Price: 32.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Gone with the Wind Gift Basket

Price: 59.99

Gone with the Wind Poster

Price: 9.99

Vivien Leigh and Hattie McDaniel Print

Price: 5.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Clark Gable and Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Clark Gable Print

Price: 5.99

Vivien Leigh Print

Price: 5.99

Gone with the Wind 2013 Wall Calendar

Price: 5.99

Gone with the Wind 1000 Piece Book Puzzle

Price: 12.99

Thomas Kinkade WB Movie Classics Gone with the Wind 1000 Piece Puzzle

Price: 11.99

GWTW Flame Divider

To download FREE Gone with the Wind wallpaper left click on the thumbnail below and a large image [1600 x 1200] will load in a separate window. Right click your mouse on the [1600 x 1200] image and choose "set as wallpaper" or "save as" and choose a directory in which to place your wallpaper.

Gone with the Wind wallpaper by Meredy Gone with the Wind wallpaper by Meredy

GWTW Flame Divider

[Flag Campaign icon]
Support freedom

Please help support Meredy's Place by shopping here.

CLICK HERE to search for Gone with the Wind merchandise

GWTW Flame Divider

MEREDY'S PLACE INDEX

GWTW Flame Divider

GWTW capture of Scarlett in silhouette by Neil Smith

GWTW Flame Divider

© , all rights reserved.